010-5036502 info@elifzorg.nl
Selecteer een pagina

Wat doen wij?

Hieronder vind u een lijst met de werkzaamheden die wij verrichten. Mochten er vragen zijn horen wij dit natuurlijk graag!

Onze services

Huishoudelijke Verzorging

Fijn dat u Elif Zorg heeft gevonden bij uw zoektocht naar een huishoudelijke hulp. Onze medewerkers zullen u graag helpen bij het doen van uw huishouden. Wanneer u zelf helemaal geen kans meer ziet om nog iets te doen, maar ook wanneer u slecht bij een paar zaken hulp nodig heeft. U kunt hulp bij het huishouden onder andere denken aan:

 

– Schoonmaken

– Huishoudelijke werk

– Kleding wassen

– Strijken

– Boodschappen doen

– Organisatie van de huishouden

– Verzorging van de maaltijden

Wij zijn er om u te helpen bij het doen van uw huishouden, niet om alles op onze manier over te nemen. We werken zo mogelijk op de manier waarop u dat gewend bent. Zodat u aan het einde van de dag samen met onze medewerkers tevreden bent over het werk wat verzet is en uw huis weer netjes is.

Waarom zou u voor huishoudelijke hulp van Elif Zorg kiezen. We zoeken een vaste zorgverlener die bij u in de huishouding komt werken. Zij is ook naast haar werk opgeleid in signaleren. Dit houdt in dat zij tijdens het werk ook het welzijn en de zelfredzaamheid van haar cliƫnten in de gaten houden en dit zo nodig bespreken. De zorgverlener let op de veiligheid in het huis, en losliggende kleedjes die nare gevolgen kunnen hebben. Ook kan zij ervoor zorgen dat er tijdig extra hulp wordt aangevraagd wanneer u dat nodig heeft.

Hoe vraagt u huishoudelijk hulp aan

U kunt huishoudelijke hulp aanvragen bij uw gemeente. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie.

Persoonlijke Verzorging

U wilt extra steun om uw huishouden draaiende te houden, om gezond te blijven of weer gezond te worden. Voor een deel kunt u terugvallen op uw familie, buren of kennissen. Maar u hebt ook behoefte aan professionele zorg. Zorg die nauw aansluit bij uw wensen, behoeften en leefgewoonten. Dan bent u bij ons in goede handen.

Een verzorgende van Elif Zorg helpt u bij bijvoorbeeld wassen, aankleden, steunkousen aantrekken, eten, drinken, toiletgang, scheren en uw bril opzetten. Naast dat wij u helpen en verzorgen, adviseren wij u over hoe u het beste kunt omgaan met uw beperkingen. Ook kunnen wij bemiddelen bij inzet van vrijwilligers en informeren wij u over therapie en mogelijke hulpmiddelen waarmee u sommige dingen weer zelf kunt doen.

Onze verzorging is gericht op het vergroten van uw zelfredzaamheid en op het overnemen van uw dagelijks persoonlijke verzorging waar u het zelf niet meer kunt.

Welke vormen van verzorging zijn er

Verzorging varieert van steunkousen tot aantrekken helpen met douchen . De verzorging die u ontvangt wordt door de verpleegkundige van niveau vijf bepaald.

Gebruikmaken van de zorg

Om persoonlijke verzorging te ontvangen kunt u direct bij ons terecht. Onze verpleegkundige stelt een indicatie voor verzorging. Met deze indicatie wordt persoonlijke verzorging betaald vanuit de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat uw zorgverzekering de zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Deze zorg heeft geen invloed op uw eigen bijdrage. Wanneer u particulier de zorg wilt bekostigen of deze wilt inkopen met een persoonsgebonden budget, dan kunt u ook contact met ons opnemen. U ontvangt periodiek een factuur voor de geleverde zorg.

Verpleging

U wilt goed geholpen worden als het gaat om uw gezondheid en uw lichamelijke welzijn. Een wond die kan genezen doordat deze goed wordt behandeld, kan het verschil maken tussen thuis moeten blijven en op stap kunnen gaan. En met juiste pijnbestrijding kunt u misschien toch op visite gaan. Onze verpleegkundige zijn hierdoor gedreven om in de verpleging thuis de beste oplossing te zoeken voor uw situatie. Om zo meerwaarde te geven aan uw dag. Of het gaat om stomazorg, pijnbestrijding, wondverzorging, medicijnen geven en katheterzorg, het is allemaal gericht op het herstel van uw gezondheid of op het voorkomen van verergering van uw ziekte of aandoening. Hierbij horen ook verlichting van lijden en ongemak. Verder informeert de de verpleegkundige u over behandelingen, therapie en mogelijke hulpmiddelen. Wanneer u vragen hebt over uw ziekteverloop, uw medicijnen of over andere lichamelijke klachten, dan kunt u deze stellen aan de verpleegkundige. Zij beantwoorden uw vragen graag.

Gebruik maken van de zorg Om verpleging te kunnen ontvangen kunt u direct bij ons terecht. Onze verpleegkundige stelt een indicatie voor verpleging. Met deze indicatie, wordt de verpleging betaald vanuit de zorgverkeringswet. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de zorg betaalde vanuit de basisverzekering. Deze zorg heeft geen invloed op uw eigen bijdrage.

Wanneer u part u particulier de zorg wilt bekostigen of deze wilt inkopen met een persoonsgebonden budget, dan kunt u ook direct contact met ons opnemen. U ontvangt periodiek een factuur van de geleverde zorg.

Wanneer er meer zorg nodig is en deze qua omvang en zorgbehoefte niet onder zorgverzekeringswet valt, kunt u ook voor overbruggingszorg vanuit de Wet Langdurige Zorg ( wlz) terecht bij Elif Zorg. U vraagt hiervoor een indicatie aan bij het CIZ. Onze verpleegkundige zal u, wanneer dit aan de orde is, hier meer over vertellen.

Begeleiding / Dagbesteding

Soms stappelen de problemen in uw leven zich zo op dat u niet meer weet waar u moet beginnen. Soms is de angst voor de buitenwereld zo groot dat u hulp bij nodig heeft. Wij als Elif Zorg werken met deskundigen die zich dagelijks inzetten voor het vergroten van de zelfredzaamheid van zijn clienten. Hierbij betrekken wij zoveel mogelijk het sociale netwerken en werken samen met andere betrokkene partijen. U kunt denken bijvoorbeeld hulp bij; Hulp nodig hebben bij het leren omgaan om een een verstandelijke of psychische beperking zoals een depressie, een — angststoornis, autisme of ADHD. Onvoelde vaardigheden hebben om een sociaal netwerk op te kunne bouwen Moeite te hebben met zelfstandig wonen en alles wat erbij komt kijken Hun financiĆ«le situatie niet onder controle kunnen krijgen of houden Een zinvolle dagbesteding zoeken die aansluit op de mogelijkheden In hun naaste omgeving te maken krijgen met dementie en hier me willen leren omgaan Mantelzorger zijn en hier ondersteuning bij nodig hebben

 

Wanneer u zich bij Elif Zorg aanmeld zal er eerste bij u thuis een intakegesprek plaats vinden. Tijdens het intakegesprek zullen we uw hulpvraag bespreken en krijgt u uitleg over de mogelijkheden van hulpverlening.

 

Financering van de intensieve begeleiding kan door middel van; De wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) afhankelijk van de gemeente waarin u woont Financiring particulier